Over ons

THE BREDA GROUP werd opgericht in 2015 met Restaurant BREDA aan de Singel in hartje Amsterdam. Dit restaurant werd met fantastische kritieken onthaald en heeft zichzelf direct op de kaart gezet bij culinair Amsterdam. Een jaar later opende Pita Kebab & Falafel in de Foodhallen in Amsterdam-West. Hier wordt biologische kebab geserveerd en falafel van witte bonen, waarmee het broodje döner in een nieuw daglicht wordt gezet.

In 2018 werden Maris Piper Brasserie en Maris Piper Chef’s Table aan de groep toegevoegd. Door het succes van Restaurant BREDA werd in 2021 Klein BREDA geopend aan de Utrechtsestraat. Dit restaurant is het kleine zusje van Restaurant BREDA met een eigen karakter. Daarnaast opende zij datzelfde jaar The Noodle Shop in de foodhallen en werd er in het najaar van 2022 een tweede vestiging van Píta aan het Spui geopend.

In juli 2023 werden de deuren van Trattoria BREDA geopend aan de Czaar Peterstraat. Een eigentijdse Italiaanse Trattoria met een eigen, moderne wijnkamer: Enoteca BREDA.

Al deze bedrijven vallen onder de leiding van Freek van Noortwijk, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan.